Hlavní obsah

Hasiči v Kravařích zachraňovali malíře se zlomenou nohou, pomáhali i jeho tchyni a tchánovi

– Kravaře

Zraněného malíře, pod nímž se zlomil žebřík, a pak i jeho příbuzné, tchyni a tchána, zachraňovali v sobotu odpoledne hasiči v Kravařích na Opavsku. Na místě zasahovaly dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů z Opavy a Kravař. Právo o tom informoval mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Mladý malíř zůstal ležet na úzkém schodišti do sklepa.

Článek

„Na operační středisko hasičů byl nahlášen pád osoby ze žebříku u vstupu do sklepních prostor půl hodiny po sobotním poledni,“ uvedl mluvčí.

Bezmála šestadvacetiletý muž se podle něj pustil v Kravařích do malování stěny nad sklepem v rekonstruovaném rodinném domku. Když přijeli hasiči na místo, ležel zraněný a zaklíněný na úzkém schodišti do sklepa, zapletený levou zlomenou nohou do zlomeného hliníkového žebříku. Byl při vědomí a komunikoval.

Horečnatý úklid „malíře“ po explozi v bytě odhalil v Brně drogovou varnu

Krimi

„Hasiči jej museli opatrně vyprostit, když na jeho žebřík použili rozbrušovací pilu v aku provedení. Protože původně jednoduchý a nyní nepoužitelný žebřík sloužil i jako jediná cesta do prvního patra, hasiči odtud museli zachránit jeho tchyni a tchána pomocí svých nastavovacích žebříků,“ uvedl Kůdela.

Po odřezání žebříku podle něj hasiči postavili mladého malíře opatrně na zdravou nohu. „Ale hned čtyři mu museli pomáhat nahoru do přízemí. Asistovali i při jeho transportu do sanitky. Tchán a tchyně vyvázli bez zranění,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám