Hlavní obsah

Hasiči na severu Moravy se nezastaví. Mají čtyřikrát více požárů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtyřiadvacet požárů travních, polních či lesních porostů museli během soboty až do nedělního poledne zlikvidovat hasiči ze severu Moravy a Slezska.

Požár lesa pod vrcholem OndřejníkVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

„Druhý stupeň požárního poplachu byl vyhlášen při požáru nízkého lesního porostu na úbočí vrcholu Ondřejník u Frýdlantu nad Ostravicí,“ popsal jeden z požárů zastupující mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák.

„Požár se šířil všemi směry, na hašení se podílelo 15 jednotek s 20 vozidly. Hasičům se podařilo od plamenů uchránit nedaleký dům,“ dodal Kozák.

V centru Olomouce hořela dvě podlaží bytového domu, škoda je osm milionů

Krimi

Zastavit požár trávy, jen chvíli před zasažením velkokapacitního seníku, se v sobotu podařilo také hasičům v Mankovicích na Novojičínsku.

„Na místě zasahovaly čtyři hasičské jednotky, po uhašení ještě do večerních hodin místní hasiči dohlíželi na situaci a kontrolovali seník,“ sdělil s tím, že hasiči zastavili také plameny před chatovou oblastí u obce Zálužné na Vítkovsku.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár lesa na severu Moravy

U požáru na ploše přibližně 40 krát 60 metrů zasahovalo sedm jednotek.

„Ve třech případech pomáhali kolegům hasiči z Olomouckého kraje,“ podotkl Kozák.

„Za posledních pět let od začátku roku do konce března vzniklo průměrně 33 požárů porostů. V letošním roce již evidujeme 138 případů požárů porostů za uvedené období, což představuje čtyřikrát více požárů oproti průměru z předchozích let,“ uvedli moravskoslezští hasiči.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Požár lesa na severu Moravy

Reklama

Výběr článků

Načítám