Hlavní obsah

V centru Olomouce hořela dvě podlaží bytového domu, škoda je osm milionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Škodu šplhající až k osmi milionům nadělal sobotní požár bytové části několikapodlažního domu na Blažejském náměstí v Olomouci. Plameny naštěstí nikoho nepopálily, s jejich likvidací skončili hasiči zhruba hodinu po sobotní půlnoci.

Požár domu v OlomouciVideo: Hasiči Olomouckého kraje - HZSOL

 
Článek

K ohni vyrazily profesionální i dobrovolní hasiči z Olomoucka před 17. hodinou. „Požár se velmi rychle rozšířil do dvou podlaží, střechy a různých technických či půdních zákoutí. Navíc poškození zakouřením způsobilo další škody, a to i v jiných patrech domu,“ informoval mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Požár v srdci Prahy, hasiči evakuovali přes 200 lidí

Krimi

Dodal, že k ohnisku vedla komplikovaná cesta. „Nebezpečná prohořelá střešní konstrukce a také hrozba v rozšíření na vedlejší objekt. Taková situace se odehrávala v prvních minutách požáru,“ sdělil s tím, že prvotní informace o požáru dostali hasiči prostřednictvím linky 112, na kterou volalo hned několik lidí.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár domu v Olomouci

„Popisovali viditelný hustý kouř z centra Olomouce, další lidé v těsné blízkosti upřesňovali výrazné zakouření z oken a střechy budovy na zmiňovaném Blažejském náměstí,“ uvedl.

Pálení trávy má první oběť. Na Písecku při požáru zemřel senior

Krimi

Po průzkumu domu hasiči vyloučili přítomnost osob v ohrožení. „Náročnou cestou s bezpečnostními překážkami a uzamčením se hasiči dostali k nejsložitější části, prakticky dvě podlaží byla zcela v plamenech,“ řekl a připojil, že při zásahu hasiči využili výškovou techniku. Po celou dobu likvidace ohně navíc museli hasiči pracovat v dýchacích technice.

Zhruba od 19. hodin dohašovaly jednotky nejsložitější část domu, šlo o půdní prostory s více úrovněmi. Podle Hošáka je škoda v řádech milionů. Proč začalo hořet, zjišťuje vyšetřovatel hasičů spolu s policisty. „Není vyloučena technická závada na elektroinstalaci i nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm,“ poukázal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám