Hlavní obsah

Hasiči na Olomoucku bojují s rozsáhlým požárem lesa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc
Aktualizováno

Sedm jednotek hasičů likviduje rozsáhlý požár lesa u Šternberka na Olomoucku, na místě je vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Hoří v těžce přístupném terénu, v prudkém kopci, informoval mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. V Olomouckém kraji je to za poslední měsíc již několikátý větší požár lesa.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár lesa u Šternberku

Článek

Požár postihl les ze Šternberka ve směru na Lipinu. „Požár je již lokalizován, větší čas ale zabere kontrola, prolévání a dohašování,” doplnil mluvčí hasičů.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Požár lesa u Šternberku

Na místě zasahují jednotky ze Šternberka a širokého okolí. Bližší informace k požáru zatím nejsou, na místě není ani signál, doplnil mluvčí hasičů.

Na Hodonínsku řádil sériový žhář. Když měl vztek, zapálil les

Krimi

V polovině března oheň zasáhl rozsáhlou část lesa mezi Pohořany a Jívovou na Olomoucku, zhruba 15 kilometrů od této události. Hasilo jej až 16 jednotek čítajících sedm desítek hasičů, vyhlášen byl nakonec nejvyšší, tedy čtvrtý stupeň požárního poplachu. Požár v nepřístupném kopcovitém terénu likvidovali tehdy hasiči i za pomoci vrtulníku.

V Českém Švýcarsku hoří les, turisté tam prý házeli dělbuchy

Krimi

Za uplynulý měsíc likvidovali hasiči také požár lesa u Kozlova na Olomoucku, kde oheň zasáhl plochu o rozloze pěti hektarů, i požár lesa v Hlinsku na Přerovsku, který postihl plochu o rozloze tří hektarů. Naposledy zasahovali 22. března ve vojenském prostoru Libavá, kde požár zasáhl plochu o rozloze přibližně 400 krát 400 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám