Hlavní obsah

Hasiči evakuovali školu kvůli úniku neznámé látky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK

Hasiči evakuovali ve středu před polednem tisícovku žáků a učitelů z budovy Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Šumperku. Na jedné z toalet se totiž ve vzduchu objevila neznámá látka a není jasné odkud unikla. Zdravotníci museli ošetřit jednoho učitele a školníka s manželkou.

Foto: Magdalena Chládková

Ondřej Ruml

Článek

Únik neznámé látky se projevil po 11. hodině, kdy byli informováni hasiči. Do školy vyjeli nejenom profesionálové ze Šumperka, ale i místní dobrovolný sbor.

"S nasazenou dýchací technikou hasiči zjistili, že toaleta je zakouřená, proto ji začali odvětrávat. Zároveň ale odebrali vzorek vzduchu pro chemicko-technickou jednotku," sdělila Novinkám mluvčí krajských hasičů Vladimíra Hacsiková s tím, že také vyzvali veškeré osazenstvo, aby budovu opustilo.

Vzorky zkoumají na hygieně

Hasiči zatím nevědí, jaká látka do vzduchu unikla. Přestože dorazil i chemik se speciálním vybavením, ani původ látky se nepodařil objasnit.

"Multidetekční přístoj žádné nebezpečné hodnoty nenaměřil. Jeden učitel však musel být zdravotníky ošetřen na místě, další dvě osoby byly převezeny na pozorování do nemocnice," pokračovala Hacsiková.

Odebraný vzduch v plastových lahvích i oděv školníka, který se svou ženou skončil v nemocnici, zkoumají odborníci v šumperské hygienické stanici.

Vyšetřování se účastní také policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám