Hlavní obsah

Garážoví fantomové na Chrudimsku dořádili. Nechali za sebou škodu 700 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chrudim

Kriminalistům se podařilo objasnit sérii vloupání do dvou desítek garáží na Chrudimsku. Pachateli jsou dva muži ve věku 27 a 26 let, kteří kradli jak společně, tak každý na vlastní pěst. Škoda na odcizených a poškozených věcech se vyšplhala na téměř 700 tisíc korun. Mladým mužům teď hrozí až pět let vězení.

Dopadení fantomů garážíVideo: Policie ČR

 
Článek

„Oba muže policisté zadrželi minulý týden. Starší z dvojice páchal majetkovou trestnou činnost, přestože byl v minulosti nejen za majetkovou trestnou činnost odsouzen a z výkonu trestu byl v březnu 2022 podmíněně propuštěn,“ upozornila policejní mluvčí Andrea Muzikantová.

Především z garáží, ale i z koláren či zahradního domku na Chrudimsku za poslední měsíce mizely motocykly, jízdní kola, lešení, ale i rybářské náčiní, uskladněné pneumatiky nebo nářadí.

Vykrádali auta v pražských ulicích za bílého dne. Na jedno jim stačilo šest vteřin

Krimi
Foto: Policie ČR

V cizí garáži si zloděj schovával svůj lup.

Převážná část odcizených věcí se podařilo policistům zajistit ve dvou garážích. Jednu z nich si přitom starší muž doslova přivlastnil, když vyměnil zámkovou vložku na vstupních vratech a k zabezpečení použil dvojici vlastních zámků. Garáž pak kromě ukládání odcizených věcí využíval i na občasné přespání.

Foto: Policie ČR

Zloději vykradli na dvě desítky garáží.

„Kriminalisté ho obvinili z trestných činů neoprávněného zásahu do práva k domu, bytu nebo nebytovému prostoru, krádeže a poškození cizí věci v pokračování a porušování domovní svobody. O rok mladšího muže obvinili z pokračujícího trestného činu krádeže,“ upřesnila Muzikantová.

Starší z pachatelů je od minulého čtvrtka ve vazbě, mladší je stíhaný na svobodě. Oba obvinění se doznali a svého jednání litovali.

Foto: Policie ČR

Zloději vykradli na dvě desítky garáží.

Fantom vykrádající ostravské garáže si nedal pokoj. Jeho řádění utnula vazba

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám