Hlavní obsah

Gang výrobců drog dovážel léky z Polska. Sedm obviněných

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Sedm lidí skončilo ve vazbě v souvislosti s odhalením mezinárodního gangu výrobců a dealerů pervitinu v Moravskoslezském kraji. Policie uvedla, že skupina vyrobila od počátku minulého roku do současnosti asi 70 tisíc dávek pervitinu v hodnotě asi 14 milionů korun.

Celníci odhalili a zarazili mezinárodní obchod s léky obsahující prekurzory drog a také nelegální výrobu metamfetaminuVideo: CELNÍ SPRÁVA ČESKÉ REPUBLIKY

 
Článek

Mezi obviněnými je kromě českých občanů i jeden Polák. Skupina podle policie zajišťovala v Polsku převoz léků potřebných pro výrobu drogy na území České republiky, hlavně na Karvinsku a na Frýdecko-Místecku.

Překroucená nepravda, řekl obžalovaný v případu šamanských rituálů se zakázanou drogou

Krimi

Obvinění zde organizovali také distribuční síť. „Léky s obsahem pseudoefedrinu si nechávali vozit kurýry nebo si pro ně sami jezdili,“ uvedla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Mezi obviněnými ve věku od 23 do 57 let jsou i tři ženy, někteří z nich již mají trestní minulost a za obchod s drogami byli odsouzeni. Podle policie byla skupina nejspíš napojena na širší mezinárodní skupinu, vyšetřování tak nadále pokračuje.

Foto: Celní správa

Záběr z domovní prohlídky obviněných

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám