Hlavní obsah

Gang brutálních lupičů skončil za mřížemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Surová loupežná přepadení na Benešovsku a Kolínsku má podle kriminalistů na svědomí skupina sedmi lidí, které zásahová jednotka pozatýkala v uplynulých dnech. Podle podezření své oběti před okradením zkopali a zbili. Neváhali ani použít baseballové pálky a obušky. Napadení tak často končili s vážnými zraněními v nemocnici.

Foto: Anna Čelouchová

Navštivte grilování nebo prohlídku z doby První republiky na zámku Mníšku pod Brdy.

Článek

Jednotlivé členy loupeživého gangu, který loni děsil obyvatele Sázavy a Stříbrné Skalice, zadrželi policisté ze středočeské zásahovky s východočeskými a středočeskými kriminalisty, jak dnes sdělila krajská policejní mluvčí Soňa Budská.

"Jde o sedm osob z Kolínska a Benešovska ve věku 19 až 28 let, proti kterým bylo zahájeno trestní stíhání z loupeže, ublížení na zdraví, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci," upřesnila středočeská mluvčí.

Mnohaleté tresty

Budská připomněla, že v průběhu loňského roku muži v pěti případech napadli deset lidí. Připravili je o doklady a další věci za celkem 200 tisíc korun. Dva obvinění jsou navíc podezřelí z loupežných přepadení na Chrudimsku.

Tři zatčení skončili ve vazbě a stejně jako ostatním jim hrozí trest v rozmezí od pěti do 12 let.

Reklama

Výběr článků

Načítám