Hlavní obsah

Fotopast natočila muže, jak u rybníka na Tachovsku pokládá pytlácká železa

Černošín

Ochránci zvířat předali minulý týden policii video ze skryté kamery u rybníka v Černošíně na Tachovsku, na kterém je zachycen muž, jak nastražuje čelisťovou past. Podle informací Práva by mělo jít o syna muže, který má rybník od obce pronajatý na chov ryb.

Fotopast zachytila muže, jak na Tachovsku nastražuje železaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„V případu kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu pytláctví a týrání zvířat s trestní sazbou až šest let vězení,“ uvedl státní zástupce Ondřej Wendler.

Tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková doplnila, že kriminalisté již podezřelého ztotožnili a vyslechli. „Obvinění ale zatím ještě nepadlo,“ dodala Jiroušková.

Dalšího uhynulého orla našli na Tachovsku, případ šetří policie

Krimi

Na záběrech z fotopasti je vidět, jak muž v rákosí na břehu rybníka líčí železa, jejichž používání zakazuje zákon proti týrání zvířat. Policistům se měl přiznat s obhajobou, že šlo o snahu eliminovat útoky rybožravých predátorů, kteří decimují rybí obsádku.

Chytila se volavka

„Obrátili se na nás kolegové z Tachova s tím, že našli uvězněnou volavku v železech a potřebovali zjistit, kdo past obsluhuje a komu patří. Poskytli jsme jim patřičné monitorovací zařízení. Celá akce byla úspěšná,“ uvedl vedoucí Záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň.

Vyhublá fenka kulhala v kotci mezi výkaly. Ale je veselá, namítala majitelka

Krimi

Podle něj patří Černošínsko historicky mezi významné lokality z hlediska výskytu zvláště chráněných živočichů.

Starosta Černošína Miroslav Plincelner na dotaz Práva uvedl, že o případu nemá žádné informace.

Foto: Právo

Fotopast zachytila muže, jak na Tachovsku nastražuje železa.

„Pouze vím, že minulý týden k nám na úřad volali z kriminálky a ověřovali si, kdo je nájemce rybníka. Žádné další podrobnosti neznám,“ uvedl starosta obce. Podle něj je okolí rybníka přístupné a může se tam pohybovat kdokoliv.

„Zase tak frekventované místo to ale není,“ reagoval na možnost, že by se o železa mohlo zranit například dítě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám