Hlavní obsah

Fiat prohrál přetláčenou s vlakem

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hustopeče

Těžké zranění spolujezdce a lehké zranění řidiče jsou bilancí čtvrtečního střetu vozu Fiat Brava s motorovým vozem v Hustopečích na Břeclavsku. Osobní vlak v podobě sólo motorového vozu měl namířeno ze Šakvic do Hustopečí. Již na kraji města vjel do cesty vlaku dvaatřicetiletý řidič Fiatu Bravo.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Fiat pomuchlaný srážkou s vlakem.

Článek

„Nedalo se nic dělat, vjel mi přímo pod vlak. Odhodil jsem jej narazil na výstražný kříž, který přerazil a auto zase spadlo pod vlak. Druhý náraz urazil vzadu schůdky u dveří,“ řekl strojvedoucí.

Řidič ještě dopadl celkem dobře, vyvázl s lehkým zraněním. Na místo, kde seděl stejně starý spolujezdec, však zamířil nárazník motorového vozu a mladého muže převáželi do brněnské nemocnice s těžkým zraněním.

Podle mluvčího Drážní inspekce Jana Kučery se nehoda stala na místě s dobrými rozhledovými poměry, na přejezdu, jištěném výstražnými kříži a silniční značkou stůj, dej přednost v jízdě pochybil řidič.

Škoda na autě se vyšplhala na 50 tisíc korun, stejná je i na motorovém voze. Správa železniční dopravní cesty si za uražený výstražný kříž naúčtuje dva tisíce korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám