Hlavní obsah

Fena Kyra vyčmuchala ztracenou seniorku v rákosí u rybníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Malhostice

Šťastný konec mělo noční policejní pátrání na Teplicku po ztracené seniorce. Ve složitém terénu ji po několika hodinách našel policejní psovod Pavel Gärtner, který se do akce zapojil dobrovolně ve svém volnu. Hlavní roli však sehrála fena Kyra, která ženu vyčenichala.

Foto: Policie ČR

Zachránci – policejní psovod Pavel Gärtner a jeho fena Kyra

Článek

Rodina z jedné obce na Teplicku začala svou příbuznou postrádat v neděli večer. Pohřešovaná 86letá žena má navíc sníženou pohyblivost a chodí o holi. „Když se jí rodina pokoušela dovolat, řekla jim nesrozumitelně, že upadla a neví, kde je,“ uvedla teplická policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Příbuzní ji nejprve hledali na vlastní pěst, ale vzhledem k sílící zimě začali mít o ženu strach. Vše tak po 21. hodině nahlásili policii. „Ihned se rozjela pátrací akce v terénu, který byl zúžen díky lokalizaci mobilního telefonu pohřešované. Ten se ale v průběhu pátrání vybil,“ poznamenala mluvčí.

Několik desítek policistů hledalo seniorku v oblasti Malhostického rybníka, řeky Bíliny a přilehlých porostů ve ztížených podmínkách, neboť místo není nijak osvětlené. „Do akce se zapojil i psovod, který měl v tu dobu volno, ale osud seniorky mu nebyl lhostejný. A zrovna on hrál ve vypátrání zásadní roli, když jeho fena Kyra vyčmuchala ženu ve strouze s rákosím blízko rybníka,“ popsala mluvčí zásah.

Foto: Policie ČR

Zachránci – policejní psovod Pavel Gärtner a jeho fena Kyra

Všichni do pátrání zapojení policisté si podle ní oddechli, když před třetí hodinou ranní ve vysílačce zaslechli, že žena byla v pořádku nalezena a je pouze podchlazená.

Reklama

Výběr článků

Načítám