Hlavní obsah

Fekální vůz přejel řidiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

CHLUM

Těžké zranění utrpěl v sobotu před polednem řidič fekálního vozu IFA. Automobil se samovolně rozjel na prudkém svahu hory Tábor v obci Chlum na Semilsku ve chvíli, kdy chtěl šofér podložit zadní kola klínem. K nehodě, která skončila totálním zdemolováním vozu, došlo ještě předtím, než byl naplněn smrdutým obsahem.

Foto: Martin Kopačka

Nebude chybět ani hastrman.

Článek

"Vůz s cisternou stál přední částí směrem z kopce, řidič se ještě pokoušel naskočit dovnitř a zastavit. Smekl se však a spadl pod zadní kola," řekl vyšetřující policista z oddělení v Lomnici nad Popelkou.

Řidič vyvázl s šokem a zlomenou pánví

Zraněný muž byl v šoku, vědomí neztratil. Přiletěl pro něj vrtulník a přepravil ho do nemocnice v Liberci. Jak uvedla mluvčí zdravotní záchranné služby Libereckého kraje Kristýna Fejfarová, řidič měl vážně zraněnou pánev. Při příjmu na chirurgické ambulanci ale jeho život nebyl v bezprostředním ohrožení.

Vůz skončil zabořen v remízku

"Havárii zavinilo pravděpodobně selhání ruční brzdy, je vzduchová a někdy se prý stává, že vypíná," uvedl policista. Odbržděné auto se řítilo zhruba 200 metrů po příkrém kopci a najelo do remízku. Tam ho nezastavil ani zhruba deset centimetrů silný jasan. Nakonec se fekální vůz zabořil do země a převrátil se na střechu. Vozidlo je zcela zničeno.

Související témata:

Výběr článků

Načítám