Hlavní obsah

Fašisti, dal bych vás na Facebook, pustil se muž v Brně zostra do strážníků. Vyhověli mu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svérázně se rozhodl vyjádřit svůj negativní vztah k policejním uniformám muž v Brně. Na autohlídku městské policie nejprve ukázal prostředníček, a když strážníci vystoupili, zasypal je sprškou nejrůznějších nadávek. Brněnská policie zveřejnila video z incidentu, muže čeká správní řízení.

Video z kontroly muže v BrněVideo: Městská policie Brno

 
Článek

Hlídka, kterou si muž vybral za svůj terč, prováděla kontrolu v sobotu kolem půl páté ráno u hlavního nádraží v Brně. Muž jí bezdůvodně ukázal prostředníček a hlasitě se rozkřičel na celé prostranství.

„Nejjadrnějšími výrazy ji urážel a vulgárně ji posílal pryč. Strážníci vystoupili, aby se ho zeptali, proč ruší noční klid a je u toho sprostý. Uslyšeli však jen další salvu nadávek,“ popsal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci muži vysvětlovali, které paragrafy porušil, a zdůrazňovali mu, že by se měl chovat slušně, na to však muž reagoval podrážděně. Stěžoval si, že nic špatného neudělal, pronášel poznámky o „hnusných fašistech“ a řekl, že by je dal na Facebook. V tom mu strážníci vyhověli, když záznam v neděli na sociální síti zveřejnili.

„Muž je podezřelý z neuposlechnutí výzvy, znevážení úřední osoby a rušení nočního klidu. Čeká ho správní řízení,“ doplnil Ghanem.

Po záběrech s Železným si na videa strážníků posvítí Úřad pro ochranu osobních údajů

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám