Hlavní obsah

Farářův vrah se stal šestadvacátým doživotně odsouzeným

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Řadu doživotně odsouzených vězňů rozšířil teprve 29letý vrah faráře. V českých věznicích stráví zbytek života počítáno i Dušanem Kazdou šestadvacet lidí, včetně jedné ženy. Nejpřísnější verdikt nad Kazdou vynesl už v srpnu olomoucký krajský soud, Kazda se však v zákonné lhůtě neodvolal, proto rozsudek nabyl právní moci.

Foto: Tomáš Vítámvás

3. liga družstev, skupina Žďár nad Sázavou

Článek

Informovala o tom ČTK s odvoláním na krajskou státní zástupkyni Michaelu Šokovou, podle níž verdikt přijala i druhá strana.

Otřesný případ se začal odehrávat loni v říjnu, kdy Kazda napadl svého známého taxikáře lahví od piva, když ho vezl z Prostějova domů. Taxikářův vůz ukradl a začal ujíždět. Řízením osudu se však auto porouchalo v Dubu nad Moravou. Kazda se proto rozhodl, že vyhledá někoho, kdo mu ošetří zranění, která utrpěl při rvačce s taxikářem. Zamířil k faře, kde mu důvěřivý duchovní otevřel a ránu ošetřil.

Nelítostný predátor míří do Valdic

Následně Kazda, jehož soudní znalci označili za predátora, který vraždí zákeřně a vybírá si slabou oběť, na 75letého faráře zaútočil. Duchovního nejprve povalil na zem, podupal mu obličej a prořízl mu hrdlo nožem. Do mrtvého muže nakonec zaťal sekeru. Ze dvora fary nakonec utekl, ale hned druhý den se sám přihlásil policii.

Svůj trest si odsouzený odpykává ve věznici ve Valdicích na Jičínsku.

Reklama

Související témata:

Související články

Nelituji, řekl obžalovaný z vraždy faráře

Senát olomouckého krajského soudu si v pondělí dopoledne vyslechl výpověď 29letého Dušana Kazdy z Prostějovska, který bez lítosti popsal poslední okamžiky...

Vrah faráře stráví zbytek života ve vězení

Zbytek života má strávit za zdmi věznice 29letý Dušan Kazda z Kralic na Prostějovsku, který se přiznal k brutální vraždě 75letého faráře z Dubu nad Moravou....

Výběr článků

Načítám