Hlavní obsah

Fantomem pražských ulic s desítkami vykradených aut byla žena. Rarita, hlásí policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nezvyklý případ rozsáhlé série vloupání do aut vyšetřují kriminalisté v Praze, kde v souvislosti s touto trestnou činností páchanou obvykle muži zadrželi 29letou ženu. Bezpečnostní kamery zachytily její běžný scénář, kdy se po obhlídce místa dostala do zaparkovaných vozidel přes rozbité zadní okénko, načež zevnitř brala, co jí přišlo pod ruku. Soud obviněnou poslal do vazby.

Žena se vloupala do desítek aut v Praze.Video: Policie ČR

 
Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Eva Kropáčová. Obviněná žena se podle policistů zaměřovala převážně na sídliště Jižní Město, za lupem ale vyrazila někdy i na Prahu 10, případně dalších částí metropole a nejdále do Středočeského kraje.

„Zadržená v drtivé většině případů rozbila boční okénko u vozidla, ze kterého posléze odcizila vše, co našla.  Jednalo se například o mobilní telefony, doklady od vozidel, oblečení, parfémy a příruční zavazadla,“ uvedla mluvčí.

I když žena v autě nic cenného zrovna nenašla, často vysokou škodu napáchala již samotným poničením vozidla.

Garážoví fantomové na Chrudimsku dořádili. Nechali za sebou škodu 700 tisíc

Krimi

Sérii vloupaček na začátku února utnulo oznámení jednoho z obyvatel Spořilova, kde přivolaná policejní hlídka zadržela podezřelou ženu poblíž místa činu.

Že se nejednalo o nahodilý incident, ukázalo následné prověřování, při kterém policie narazila na záznamy z bezpečnostních kamer svědčící o několika desítkách případů vloupání, což následně potvrdily i další stopy.

Za poslední roky se policisté nesetkali s tak rozsáhlou sérií vloupání do vozidel, které by měla na svědomí pouze žena.
Eva Kropáčová, mluvčí policie

Vzhledem k rozsahu trestné činnosti, ze které vyšetřovatelé ženu podezírají, lze podle Kropáčové předpokládat, že se obvinění rozšíří o další skutky.

Po obvinění z krádeže a poškození cizí věci, za což ženě hrozí až tři rok vězení, ji soud poslal do vazby.

„Pro kriminalisty je tento případ velkou raritou. Za poslední roky se nesetkali s tak rozsáhlou sérií vloupání do vozidel, které by měla na svědomí pouze žena,“ dodala Kropáčová.

Foto: Policie ČR

Žena se vloupala do desítek aut v Praze.

Zloděj na Písecku vykrádal podniky, v jednom sebral i revolver a plynovou pistoli

Domácí

Reklama

Související témata:
Jižní Město

Výběr článků

Načítám