Hlavní obsah

Fanoušek Sparty zranil hokejistu Třince hozenou desetikorunou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Zásah hozenou desetikorunovou mincí schytal v pátek obránce hokejistů Třince Milan Doudera sedící na střídačce při třetím finálovém zápase na ledě pražské Sparty. Utrpěl zranění a policisté pátrali po fanouškovi Sparty, který minci hodil. Muž se sám přihlásil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„V průběhu několika hodin od zveřejnění pátrací relace se podezřelý muž poznal v médiích a přišel se sám přihlásit na policejní služebnu ve středních Čechách. Následně bude k celé události vyslechnut,” uvedl ve dvě hodiny odpoledne mluvčí policie Jan Rybanský.

Mince letěla na třineckou střídačku asi dvě minuty před koncem zápasu.

„Muž hodil na střídačku hostí desetikorunovou minci a zasáhl jednoho z hokejistů Třince do obličeje a způsobil mu zranění, které si vyžádalo ošetření,“ sdělil Rybanský. Fanoušek Sparty rozsekl mincí Douderovi ret.

Řidička BMW v Praze projela výlohou do železářství

Krimi

Policisté našli kamerový záznam, kde je hod zaznamenán, který byl po ztotožnění muže stažen. Případ policie vyšetřuje jako výtržnictví.

Závěr třetího finálového zápasu play off mezi Spartou a Třincem skončil vítězstvím Ocelářů 3:2 a byl vypjatý.

Po vyloučení domácího útočníka Vladimíra Sobotky za faul na Martina Marinčina v 58. minutě začali diváci házet předměty nejprve na led a poté na střídačku hostů.

Obránce Slezanů Douderu zasáhla do rtu mince. U třineckého „kotle” se navíc strhla bitka mezi fanoušky. Chování části diváků Sparta odsoudila.

Stav finálové série hrané na čtyři výhry je po sobotním vítězství Sparty 5:2 nerozhodný 2:2, znovu se bude hrát v úterý v Třinci.

Reklama

Výběr článků

Načítám