Hlavní obsah

Fanoušci Baníku Ostrava zaútočili cestou do Jablonce na policisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Tři fanoušky Baníku Ostrava, kteří jeli v pondělí v poledne vlakem na ligový zápas v Jablonci nad Nisou, zadržela policie. Během cesty zaútočili na policejní doprovod. Dvěma spoji cestovalo po železnici na utkání přes 110 fotbalových příznivců. Incident se stal na úseku mezi Jičínem a Semilami, řekla jablonecká policejní mluvčí Ludmila Knopová. Celkem se fanoušci při cestě dopustili tří incidentů.

Foto: Právo

Fanoušci Baníku způsobili první konflikt již cestou do Jablonce

Článek

Dva fanoušky zadržela policie u jablonecké přehrady poté, co napadli jiného muže. Jeden z nich čelí obvinění z trestného činu výtržnictví, druhý se dopustil přestupku, protože se odmítl policistům legitimovat. Třetí šarvátka se stala na vlakovém nádraží, kde se fanoušci začali mezi sebou přetahovat o klubové šály. "Problém jsme vyřešili na místě domluvou a blokovými pokutami," poznamenala mluvčí.

Policie vyhodnotila ligový zápas jako rizikový a přijala kvůli němu mimořádná opatření. Lidé musí počítat s omezením dopravy a zákazy parkování. Zcela uzavřená je Vrkoslavická ulice, v Turnovské ulici se zase nesmí parkovat.

Do města se sjely desítky policistů včetně pořádkových jednotek z Liberce, Děčína a Krajského ředitelství v Ústí nad Labem. Posílena byla ochranka na stadionu, pohotovost měli také městští policisté, hasiči a záchranáři. Policie podle Knopové hlídkuje i v centru města a okolí stadionu. Výkop utkání je v 17:30.

Foto: Právo

Fanoušci Baníku způsobili první konflikt již cestou do Jablonce

V Jablonci stejně jako v sousedním Liberci mají s ostravskými rowdies své zkušenosti. Při podzimním utkání v Jablonci před dvěma lety vhodil jeden fanoušek Baníku na hřiště během zápasu dva dělbuchy a další pak napadl policisty. Další dva incidenty řešili policisté ještě před utkáním, kdy fanoušci Baníku napadli jablonecké příznivce.

Reklama

Výběr článků

Načítám