Hlavní obsah

Falešný vojenský lékař vymámil od ženy z Plzeňska přes milion korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devětapadesátiletá žena z Plzeňska naletěla podvodníkovi. Ten se vydával za falešného vojenského lékaře na misi v Jemenu a vymámil od ní více než milion korun. Policisté po muži intenzivně pátrají.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Událost se stala letos v únoru, kdy žena dostala od falešného lékaře zprávu na sociální síti. „Začali si spolu dopisovat přes mobilní aplikaci. Když podvodník získal ženinu důvěru, požádal ji o vykoupení z vojenské mise v Jemenu. Tvrdil, že je potřeba zaplatit nového lékaře, který na misi zůstane místo něj,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Částka za vykoupení činila 68 tisíc eur (1,6 milionu Kč). „Poškozená muži uvěřila a ze svého účtu převedla padesát tisíc eur (1,2 milionu Kč). Pachatel s ní poté přestal komunikovat,“ doplnila s tím, že žena tak přišla o více než milion korun.

Policisté už ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu podvodu. Pokud viníka dopadnou, hrozí mu až osmiletý trest.

Další žena uvěřila pohádce o montérovi z ropné plošiny v Itálii, poslala 1,3 milionu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám