Hlavní obsah

Další žena uvěřila pohádce o montérovi z ropné plošiny v Itálii, poslala 1,3 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Další ze série podvodů, kdy oběť obalamutil kontakt z internetu, vyšetřují policisté z Prostějova. Obrátila se na ně žena, která poslala přes milion korun údajnému vdovci pracujícímu na ropné plošině v Itálii. Mimo jiné po ní chtěl příspěvek na opravu čerpadla. Přitom totožný případ řešili loni policisté na Brněnsku a informovali o něm veřejnost.

Foto: Stanislava Benešová, Novinky

Ilustrační foto – policie

Článek

Žena z Prostějova se s údajným mužem, který si získal její přízeň, seznámila na internetu začátkem února. V reálu se nikdy neviděli.

„Svěřil se jí, že je vdovec a pracuje jako vedoucí pracovník na vrtné plošině v Itálii. Po nějaké době, kdy si předávali o sobě zprávy, si začal stěžovat na poruchu čerpadla, které je nutné opravit, ale potřeboval by finančně pomoct,“ informovala v pátek o případu mluvčí policie Miluše Zajícová.

Nakonec ji přesvědčil k zaslání peněz, které chtěl prý půjčit. Pár dní nato přišel s tím, že je potřeba dokoupit k čerpadlu další komponenty, na což žena rovněž naletěla.

„Setkání“ s italským zpěvákem stálo ženu z Táborska 700 tisíc

Krimi

„Dokonce si zřídila úvěr, aby mu v „tíživé“ situaci, ve které se nacházel, pomohla. Dotyčný ji samozřejmě přesvědčoval o tom, že jí peníze neprodleně vrátí, jakmile to bude možné,“ zmínila Zajícová s tím, že podvedená žena dotyčnému kontaktu poslala během deseti dnů v několika platbách přes 1,3 milionu korun.

Později jí došlo, že se stala obětí zločinu a nahlásila to policii, která případ vyšetřuje jako podvod.

Podobných podfuků v posledních letech značně přibývá a policie o nich často informuje. Zarážející je, že způsobem jako přes kopírák se stala obětí podobného „těžaře z Itálie“ loni v září žena z Brněnska.

Falešný americký generál připravil ženu z Olomoucka o stovky tisíc, pak vydíral fotkami

Krimi

O vyšetřování tehdy rovněž informovaly Novinky. Seniorka naletěla muži z internetu, který tvrdil, že je montér na ropné plošině u Sicílie, a kromě sňatku chtěl také peníze na letenku nebo příspěvek na opravu ropného vrtáku.

„Internetové prostředí mnozí využívají k seznámení a navazování nových přátelství. Některá vydrží, jiná ne, pokud ale začne mít protějšek finanční požadavky, vždy komunikaci co nejdřív ukončete. Nevěstí to nic dobrého, ba naopak,“ zdůraznila Zajícová.

„Nepodlehněte ani srdceryvným a emocemi nabitým příběhům o nemoci, úmrtí v rodině a finanční tísni a nenechte se vmanipulovat do podvodných taktik s žádostí o finanční podporu a pomoc. Peníze nikomu neznámému za žádných okolností neposílejte, ani pod příslibem vrácení vyšší částky, než z vás podvodník vymámí, protože je nikdy stoprocentně neuvidíte,“ dodala mluvčí.

Další falešný voják se srdceryvnou legendou, žena z Náchodska mu poslala dva miliony

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám