Hlavní obsah

Falešný primář mámil ze seniorů peníze, policie hledá svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Po Praze se pohyboval starší muž, který se vydával za primáře a pod záminkou nelehké životní situace mámil půjčky od seniorů. Podle policie, která ho již zadržela a zná jeho totožnost, tak podvedl minimálně pět lidí, ze kterých vytáhl alespoň deset tisíc korun. Počet podvedených ale nemusí být konečný.

Falešný primář v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Falešný primář si své oběti vyhlížel především v místech důležitých dopravních uzlů v Praze, například na autobusovém nádraží Florenc.

Z vytipovaných seniorů pak vylákal peníze pod legendou, že se jmenuje primář Procházka a zná je z minulosti, protože je kdysi operoval. Svěřil se jim, že se dostal do svízelné situace, protože mu vykradli nebo odtáhli auto, a on tak přišel jak o svůj lékařský kufřík, tak o všechny peníze.

Poté si od důvěřivých seniorů drze půjčil peníze, které jim slíbil vrátit, a požádal je, aby si pro ně přišli do jeho ordinace. Ta samozřejmě neexistovala a poškození se tak svých peněz nedočkali.

Foto: Policie ČR

Muž, který se vydával za primáře a pod falešnou záminkou vylákal ze seniorů peníze.

Kriminalisté evidují celkem pět okradených seniorů se škodou přesahující deset tisíc korun. Muže vyšetřují pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu, za což mu hrozí až dva roky vězení.

Kriminalisté se ale domnívají, že muž může mít podobných případů na svědomí mnohem víc a podvedení senioři to z nějakého důvodu pouze neoznámili.

„Jestliže jste se také stali obětí tohoto muže, kontaktujte linku 158,” doporučil tiskový mluvčí policie Jan Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám