Hlavní obsah

Falešný bankéř připravil muže z Českokrumlovska o statisíce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Policisté vyšetřují další ze série případů, kdy důvěřiví lidé sednou na lep podvodníkům, kteří se vydávají za falešné bankéře. Muž z Českokrumlovska přišel o více než 400 tisíc korun.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Hacker. Ilustrační snímek

Článek

„Poslední případ jsme zaevidovali na začátku tohoto týdne. Muž zvedl kolem poledne příchozí hovor, ve kterém se ozval pracovník banky. Muži sdělil, že jeho účet je právě napaden a musí okamžitě jednat, aby nepřišel o peníze,“ popsala praktiky podvodníka mluvčí jihočeské policie Lenka Krausová.

Muž začal opravdu poslouchat instrukce od falešného bankéře v domnění, že zachraňuje své peníze před pohromou. „Celkem v několika platbách převedl podvodníkovi na účet více než čtyři sta tisíc korun,“ upozornila policejní mluvčí.

Policisté všechny nabádají, aby se nenechali vyděsit podobnými telefonáty.

„Pokud vás někdo s takovouto informací překvapí, nenechte se oklamat. Telefon zavěste, zavolejte přímo do banky, kterou používáte, svému osobnímu bankéři, či do banky přímo zajděte a informaci si ověřte,“ zdůraznila Krausová.

Falešný bankéř ženu připravil o úspory, pak ji poslal na krajské policejní ředitelství

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám