Hlavní obsah

Falešný americký generál připravil ženu z Olomoucka o stovky tisíc, pak vydíral fotkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podvod jako přes kopírák, kdy internetová známost tahá z oběti nemalé peníze s příslibem společné budoucnosti, vyšetřují policisté na Olomoucku. Tentokrát naletěla 52letá žena muži vydávajícímu se za amerického vojáka na misi v Sýrii, který prosil o různou pomoc, načež mu žena od loňského prosince poslala přes 800 tisíc korun.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu v pondělí informoval policejní mluvčí Libor Hejtman, podvodníkovi podle něj v případě dopadení hrozí až pět let za mřížemi.

Pachatel podle mluvčího ženu oslovil přes sociální síť, kde se vydával za amerického generála na vojenské misi v Sýrii. Psal jí, že je vdovec a má vážně zraněného syna v nemocnici v Dubaji a potřebuje peníze na jeho léčbu. Poté uváděl, že chce odejít z armády, ale musí se vyplatit, a tak požádal ženu o další finanční příspěvky. Ta mu chtěla pomoci, a do letošního 21. února mu proto poslala téměř 600 tisíc korun.

„K ženě měla navíc putovat cenná zásilka s finanční hotovostí ve výši 44 milionů korun. Balík měl cestovat přes několik států a žena měla v rámci jeho doručení zaplatit různé celní poplatky, pojištění a podobně,“ uvedl mluvčí.

„Setkání“ s italským zpěvákem stálo ženu z Táborska 700 tisíc

Krimi

Protože už neměla z čeho brát, požádala o pomoc svého syna. Ten matce vyhověl a poslal do zahraničí 230 tisíc korun. Zoufalá žena nakonec falešnému nápadníkovi napsala, že už nemá žádné peníze, a proto mu již nic nepošle.

„Podvodník však po ní požadoval další finance a pohrozil jí, že pokud mu je nepošle, mohl by zveřejnit její intimní fotografie. Ty mu poslala na jeho naléhání již dříve v rámci dopisování,“ dodal Hejtman s tím, že žena až nyní věc ohlásila policistům.

Lidé by snad poslali peníze i na návrat z vesmíru, posteskl si policista nad podvody

Bezpečnost

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám