Hlavní obsah

Falešní policisté přišli seniorce vyměnit trezorové zámky. Sebrali půl milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pod záminkou výměny zámku se vloudili do bytu devětasedmdesátileté ženy ve Zlíně dva muži, kteří navíc tvrdili, že jsou policisté v civilu. Sebrali jí obálku s půlmilionem korun, kterou měla uloženu v jednom z malých trezorů.

Foto: Policie ČR

Osobní trezory, kde měla seniorka peníze.

Článek

Policejní mluvčí Monika Kozumplíková o případu, který se odehrál v květnu, informovala až nyní po obvinění 49letého muže a jeho o čtyři roky mladšího komplice.

Podle kriminalistů dva muži nabízeli výměnu zámku v panelovém domě a dostali se až k bytu seniorky, které nabídli výměnu zámku u dveří a také na jejích sedmi domácích trezorech, kde měla dle policie v 19 obálkách uloženo tři čtvrtě milionu korun.

Foto: Policie ČR

Obálky s penězi

„Protože se představili jako policisté, žena jim důvěřovala, přestože jí neukázali žádný služební průkaz, a dala jim k dispozici klíče od jednotlivých trezorů. Nabídky na výměnu zámků nevyužila,“ sdělila mluvčí.

Po jejich odchodu si zkontrolovala obálky a zjistila, že jí jedna chybí. Bylo v ní 500 tisíc korun. Oznámení na policii učinila její neteř až po 14 dnech. Když kriminalisté zjistili totožnost podezřelých, ti už seděli ve vězení za jinou trestnou činnost. Oba recidivisté svou vinu popřeli, uvedli, že pouze vyměňovali zámky.

„Mladší z nich, který má v rejstříku trestů tři záznamy, si nyní odpykává jedenáctiletý trest odnětí svobody pro trestnou činnost na úseku drogové problematiky, podezření ze spáchání trestné činnosti u něj bylo proto pro neúčelnost odloženo. Starší z nich má v rejstříku trestů záznamů třináct, nyní mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ shrnula Kozumplíková.

Končí vyšetřování výbuchu, při kterém zemřeli dva hasiči. Policie navrhla obžalobu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám