Hlavní obsah

Falešní bankéři volali jeden za druhým a žena jen posílala peníze. Přišla o 1,8 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kliknutím na reklamu investiční společnosti na Facebooku odstartovala žena z Pelhřimovska podvodný kolotoč falešných bankéřů, kteří poškozenou nakonec připravili o 1,8 milionu korun.

Foto: Envato elements

Ilustrační snímek

Článek

Policie v úterý uvedla, že žena klikla na reklamu společnosti Exteom, kde se následně na portálu zaregistrovala. Zanedlouho už jí volal investiční poradce, který ženě sdělil, že musí zaplatit poplatek 250 eur (asi 6000 korun). Ten uhradila na zatím nezjištěný zahraniční účet. Pak zavolala údajná bankéřka.

„Na základě pokynů údajné bankéřky si žena do svého telefonu nainstalovala aplikaci AnyDesk. Poté ženu kontaktoval ještě další bankéř, který jí dával další pokyny, aby si do mobilního telefonu nainstalovala další aplikace - Binance, Kraken, Authenticart, Wise a Atomic,“ uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Pomocí vzdáleného přístupu si pak žena založila účet u společností Binance, Kraken, Atomic, Exteom. Následně poslala několik plateb na zahraniční účty za účelem nákupu virtuální měny. Vidina snadného výdělku dokonce ženu donutila, aby si vzala úvěry na několik stovek tisíc korun.

„I tyto prostředky odeslala v rámci investování v několika platbách na zahraniční účty. Žena přišla investováním do virtuální měny o částku ve výši přesahující 1 800 000 korun,“ konstatovala mluvčí policistů.

Žena naletěla na seznamce. „Američanovi“ poslala peníze na stavební stroje

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám