Hlavní obsah

Exekutor prchající před rotvajlerem se bránil paralyzérem

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Hodně horké chvíle si prožil 25letý soudní exekutor, který se tento týden vypravil řešit případ do Malešovic u Brna. Zprvu poklidné jednání na chodbě rodinného domku 45letého majitele se rázem změnilo v drama.

Článek

Majitel domu se z jednání omluvil a po chvíli se ve dveřích objevil se svým psem, kterého neváhal na exekutora poštvat. Pracovník soudu pohotově z domu unikl za vchodové dveře. Zachránil se ale jen na chvíli.

„Když chvátal k autu, zvíře jej dostihlo a znovu na něj útočilo. Exekutora zachránil elektrický paralyzér, kterého se nejméně padesátikilový rotvajler na chvíli zalekl. Pracovník soudu se pak zachránil rychlým únikem do svého auta,“ popsal drama mluvčí policie Bohumil Malášek.

Majitel domu vedle toho, že se nezbavil povinnosti uhradit vymáhanou statisícovou částku, si poštváním psa způsobil další problémy. „Bude se totiž zodpovídat z násilí proti úřední osobě. Musí také počítat až s šestiletým trestem odnětí svobody,“ doplnil mluvčí policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám