Hlavní obsah

Dvouletá holčička balancovala v centru Prahy na parapetu. Spící matku probudil až policista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvouletou dívku, která v domě v Praze 2 balancovala na parapetu v prvním patře, zachraňovali v pátek policisté. Na dítě v okně upozornil kolemjdoucí. Jak se ukázalo, matka v bytě tvrdě spala. Dívku zachránili příslušníci cizinecké policie, kteří byli zrovna poblíž. Do bytu vylezli z ulice po žebříku. Policie v pondělí zveřejnila video ze zásahu.

Policisté zachránili několikaměsíčnu holčičku, která stála na parapetu. Video: Policie ČR

 
Článek

Policejní hlídka vyjížděla na místo v pátek kolem deváté hodiny ráno. Muž, který si dítěte všiml, volal na linku 158 s tím, že v otevřeném okně na balkoně v šestimetrové výšce balancuje malá holčička.

„Jelikož vážně hrozilo, že malá holčička vypadne z okna ven, vytáhli z auta služební žebřík, po kterém jeden z policistů vyšplhal nahoru a holčičku přidržel,“ popsal mluvčí policistů Richard Hrdina.

Protože hrozilo, že by holčička mohla z nemalé výšky spadnout i dovnitř, policista ji chvíli držel v okně za ruku. „Ani přes volání do bytu se zevnitř nikdo neozýval a až otevření druhého křídla okna a roztažení závěsu probudilo spící maminku,“ dodal Hrdina.

Podle policistů žena velmi tvrdě usnula a nevěděla, co dítě dělá. Prý se ani nemohla probudit. Na závěr ještě poděkovala za záchranu dcery.

Řidič na Českobudějovicku srazil dvě děti na přechodu pro chodce a ujel. Hledá ho policie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám