Hlavní obsah

Dvojnásobný vrah ze Svitávky je po smrti

Ve vazební věznici v neděli zemřel sedmačtyřicetiletý muž, který před necelým měsícem ve Svitávce na Boskovicku zavraždil svou bývalou přítelkyni a jejího syna. Informaci Novinkám potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Muži za dvojnásobnou vraždu hrozilo až doživotí.

Video: Policie ČR

 
Článek

Jak je možné, že ve vazební věznici muž zemřel a zda se dozorci nedopustili nějakého pochybení, bude nyní předmětem dalšího vyšetřování.

Muž na své oběti číhal u bytového domu, kde žena se dvěma dospělými dětmi bydlela. Když se šestačtyřicetiletá žena s jednadvacetiletým synem vraceli z noční směny, útočník je ze zálohy překvapil a zavraždil. Oběti našla před domem ženina dcera.

„Kolem sedmé hodiny ráno jsem se vzbudila a věděla jsem, že maminka a brácha už by měli být doma. Říkala jsem si, že se ale možná cestou z noční stavili na nákup. Když pořád nešli, vzala jsem koše, že je vynesu, a vyšla jsem ven. V tu chvíli jsem uviděla na zemi ležet bráchu a pak i maminku,“ popsala Novinkám krátce po činu dcera.

Muž se přiznal k dvojnásobné vraždě ve Svitávce

Krimi

Motivem podle všeho bylo to, že žena se s útočníkem po dlouhém vztahu rozešla. „Hned mě napadlo, že to byl on, že jim ublížil. Měli jsme spory, nedokázal se smířit s rozchodem,“ navedla dcera policisty na mužovu stopu.

Policisté okamžitě spustili rozsáhlou pátrací akci, okolními vesnicemi projížděla auta se zakuklenci, policisté se samopaly pročesávali okolí, a nakonec strážci zákona jen několik hodin po činu muže vytáhli z příkopu nedaleko obce Šebetov, jen několik kilometrů vzdušnou čarou od místa útoku.

„Zadržení pachatele urychlili svědci, kteří nás nasměřovali do lokality, kde se muž ukrýval. Zadržen byl pod hrozbou namířené střelné zbraně, při bezpečnostní prohlídce se zjistilo, že měl u sebe nůž. Muž se k činu motivovanému osobními vztahy doznal, je obviněn z vraždy a hrozí mu trest odnětí svobody na 15 až 20 let, případně výjimečný trest,“ informoval tehdy o zadržení policejní mluvčí Pavel Šváb.

Foto: Novinky, Mapy.cz

Podezřelého z vraždy dvou lidí nalezených v obci Svitávka na Blanensku dopadli v Šebetově

Případů vražedného vymazávání rodin je teď víc. Je to nové a zarážející, říká psycholožka

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám