Hlavní obsah

Dvojici v Brně ze žárlivosti málem upálil exmanžel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jenom díky velkému štěstí a hrdinskému kousku pracovníka sousedního pneuservisu neskončil v polovině července požár v ulici Rumiště v Brně tragédií. I tak do nemocnice putovali dva lidé s těžkými zraněními. Nyní se brněnským a jihomoravským policistům podařilo vypátrat původce požáru. Podle přesvědčení detektivů je jím sedmatřicetiletý exmanžel těžce zraněné ženy.

Foto: HZS JMK

Vypáčené zamřížované okno

Článek

Hořet začalo v opuštěné budově 12. července odpoledne. Za zamřížovaným oknem ve druhém patře byli muž a žena, kteří se před kouřem a plameny marně pokoušeli uniknout. Naštěstí jim přispěchal na pomoc pracovník autoservisu, který mříž částečně vypáčil. Muž se ještě stačil otvorem protáhnout, žena už to ale nedokázala.

Pracovník servisu ji tak s nasazením vlastního života držel za ruku do doby, než dorazili hasiči. Sám se přitom nadýchal zplodin a záchranáři jej odvezli do nemocnice.

Úmyslné zapálení bylo od začátku jedním ze směrů vyšetřování a nakonec se policisté dostali na stopu podezřelého. „Jak se ukázalo, šlo o cizince, bývalého manžela poškozené, který měl dokonce s dvojicí opakovaně konflikt a měl jim i vyhrožovat. Sedmatřicetiletého podezřelého se podařilo zpětně také dohledat na kamerovém záznamu nedaleko místa činu. Vypátrali jej policisté v ulici Dornych,“ popsal policejní mluvčí Pavel Šváb.

„Při zadržení i výslechu nejdříve jakoukoli vinu odmítal, později se i pod tíhou důkazů přiznal. Nemalou roli v konfliktu sehrál alkohol a partnerské vztahy. Muž je stíhán vazebně, za zvlášť závažný zločin vraždy ve stadiu pokusu mu hrozí odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo i výjimečný trest,“ dodal Šváb.

Celkem bylo při požáru zraněno šest lidí. Vedle dvojice v domě a pracovníka autoservisu se při akci zranili i dva policisté a jeden ze zasahujících hasičů.

Pracovník pneuservisu zachránil před uhořením v Brně dva lidi

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám