Hlavní obsah

Dvojice dostala kvůli utonutí čtyřleté dívky v bazénu v Praze podmínky

Praha

Obvodní soud pro Prahu 10 uložil podmíněné tresty dvěma lidem v souvislosti s utonutím čtyřleté dívenky v zahradním bazénu loni v květnu. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí soudu Libuše Jungová. Děvčátko bylo v tu dobu s dětmi ze soukromé školky na focení.

BEZ KOMENTÁŘE: Místo tragédie v PitkovicíchVideo: Novinky

 
Článek

Soud v případu rozhodl v březnu, rozsudek zatím není pravomocný. „Obžalovaní byli uznáni vinnými přečinem usmrcení z nedbalosti, neboť k utonutí došlo proto, že porušili důležitou povinnost vyplývající jim z jejich postavení, a byly jim uloženy podmíněné tresty,“ sdělila Jungová.

Muži a ženě byl uložen trest odnětí svobody v trvání dvou let, který byl podmíněně odložen na zkušební dobu 30 měsíců. Podle mluvčí by měl navíc každý z rodičů dítěte dostat jako nemajetkovou újmu odškodné ve výši 500 tisíc korun a náhradu škody 47 tisíc. Další informace včetně funkce obžalovaných osob nechtěla mluvčí kvůli citlivosti případu specifikovat.

Resuscitace nepomohla

Neštěstí se stalo loni 23. května v Ryzcové ulici. „Děvčátko nedýchalo a bylo v bezvědomí, dispečerka proto ihned přistoupila k asistované telefonické resuscitaci a instruovala svědky události, aby dítě oživovali. Na místo dorazil lékař s posádkou za sedm minut,“ řekla tehdy mluvčí záchranářů Jana Poštová. [celá zpráva]

Záchranáři oživování převzali a pokračovali přibližně 45 minut. I přes jejich veškerou snahu se ale nepodařilo dívku oživit. Podle dřívějších informací byla dívka na focení s mateřskou školkou v domě, u kterého je zahradní bazén.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám