Hlavní obsah

Dvě Romky zraněny při rasistickém útoku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Terčem brutálního rasistického útoku se staly dvě Romky v sobotu časně ráno v Ostravě. Tři muži a jedna žena je napadli kolem páté hodiny před restaurací v Českobratrské ulici. Policie po nich dosud pátrá.

Foto: zámek Loučeň
Článek

"Dosud neznámí pachatelé nejprve obě ženy (30,20) uráželi výrazy ´černé k...´, poté obě fyzicky napadli. Z počátku to byly facky a když mladší z nich upadla na zem, dva z mužů do ní kopali a vykřikovali nacistická hesla ´sieg heil´," popsal incident mluvčí ostravské policie Milan Klézl.

Lékaři zatím neurčili délku léčení, kterou si vyžádá zranění žen. Podle Klézla mladší má odřená kolena, pohmožděniny šíje a beder a naražené prsty na ruce. Starší pak utrpěla pohmoždění pravé ruky.

"Ve věci bylo započato šetření pro trestné činy výtržnictví, ublížení na zdraví a trestný čin podpora a propagace hnutí směřující k potlačení práv a svobod občanů. Pachatelům za uvedené jednání hrozí až pětileté tresty odnětí svobody," dodal Klézl.

Reklama

Výběr článků

Načítám