Hlavní obsah

Dvanáctiletý hoch zachránil život kamarádce, která spadla ze skály do jezírka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Čtrnáctiletou dívku, která v úterý odpoledne spadla ze skály do plzeňského Košuteckého jezírka a hrozilo jí utonutí, zachránil její o dva roky mladší kamarád.

Foto: Irenajs, Mapy.cz

Košutecké jezírko

Článek

Dívka se zřítila ze zhruba třímetrové výšky. „Při pádu se zřejmě poranila o kameny a ve vodě zůstala nehybně ležet,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová. Její výkřik zaslechl nedaleko stojící chlapec. „Neváhal ani vteřinu, seběhl k vodě a bez ohledu na možné ohrožení vlastního zdraví začal kamarádku vytahovat z vody,“ konstatovala Hokrová.

Z toalet v obchodním centru v Plzni vyběhl hořící muž

Krimi

Klučinovi brzy přispěchal na pomoc třiapadesátiletý muž. „Společnými silami dívenku bezpečně vytáhli na břeh a okamžitě se ji snažili přivést k vědomí. To se jim podařilo, následně si ji převzali do své péče záchranáři,“ dodala Hokrová. Jak k pádu došlo, zatím není jasné, cizí zavinění policisté vyloučili.

Košutecké jezírko patří mezi vyhledávané plzeňské rekreační vodní plochy. Drolící se skalní stěny někdejšího lomu nechala radnice letos zasanovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám