Hlavní obsah

Dvanáct let za znásilnění jedenáctileté školačky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud již podruhé rozhodoval o vině a trestu 41letého Jiřího Obročníka, který se přiznal ke znásilnění 11leté školačky. Stejně jako loni v říjnu mu soud udělil nejvyšší možný trest, a to 12 let vězení. Obžalovaný totiž netrpí žádnou sexuální deviací a osamělou dívku si vybral z momentálního chtíče.

Foto: Petr Skála

Výstava fotografií z předchozích Chodských slavností láká na ty pořádané v roce 2011

Článek

Muž svou oběť loni v únoru zahlédl z vlaku, když projížděl pátým pražským obvodem. Osamocená holčička poblíž zbraslavského mostu Závodu míru v něm probudila sexuální touhu. Proti původnímu záměru opustil vlak a nezletilou dívku dostihl. Zacpal jí ústa a za výhrůžek ji odtáhl až k řece. Tam ji nejprve svlékl spodní část oblečení a poté ji začal osahávat a přinutil ji k různým sexuálním praktikám. Nakonec ji uspokojen propustil a sám z místa odešel.

Dívka po tomto otřesném zážitku trpí duševní poruchou a podle odborníků má nadosmrti pokřivený vztah k mužům. Setkání s nimi se vyhýbá, a to i ve společnosti matky.

Recidivista se odvolal

"Málokdy u trestného činu znásilnění je tolik jednoznačných důkazů svědčících o vině pachatele," poznamenala dnes předsedkyně senátu Jaroslava Lišková. Proti Obročníkovi totiž svědčí množství biologických stop, výpověď oběti a v neposlední řadě i jeho přiznání.

Obročník, který se potýká se svou kriminální minulostí, v níž byl již třikrát uvězněn za majetkovou trestnou činnost, se proti rozsudku na místě znovu odvolal. Státní zástupkyně Jarmila Biolková byla s jeho potrestáním spokojena a práva na odvolání se vzdala. Dnešní verdikt proto taktéž již podruhé přezkoumá pražský vrchní soud.

Reklama

Výběr článků

Načítám