Hlavní obsah

Dvacetiletý mladík dostal za sex s třináctiletou dívkou podmínku

Právo, pko
Brno

Ačkoli dvacetiletý Filip Š. z Jihlavy věděl, že dívce, kterou naléval alkoholem, bylo teprve 13 let, bez okolků s ní souložil. Okresní soud v Jihlavě mu za to udělil trest 24 měsíců s podmíněným odkladem na 30 měsíců. V úterý verdikt potvrdil odvolací Krajský soud v Brně.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladík se s dívkou stýkal na začátku minulého roku na různých místech v Jihlavě. Děvče s ním mělo dobrovolný pohlavní styk. Setkání, kterých se účastnili ještě mladíkův o dva roky mladší kamarád se svou taktéž nezletilou přítelkyní, provázelo kromě sexu ještě popíjení alkoholu a kouření cigaret. Celá věc se provalila poté, co se jedna z dívek propila do bezvědomí a skončila v nemocnici. Ještě ten den si oba výtečníky našli kriminalisté.

Kamarád Filipa Š. dostal v Jihlavě také podmínku, proti verdiktu se ale neodvolal.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Trest je nepřiměřeně přísný. Klient sice chápe, co provedl, ale podle našeho názoru nebylo prokázáno, že by věděl o skutečném věku dívky. Podle našeho názoru jednal pod vlivem bipolární poruchy osobnosti, takže by mohl být v době konání skutku nepříčetný. Klientovi se nelíbí ani to, že mu soud uložil zdržet se po dobu zkušební doby alkoholu a jiných návykových látek,“ argumentovala mladíkova obhájkyně.

Senát brněnského soudu v čele s Vlastimírem Čechem ale neměl pro podobné stesky pochopení. „Dívka jasně řekla, že obžalovanému o svém věku řekla, potvrzují to i další dva svědci, stejně tak obžalovaného usvědčuje i obsah facebookové komunikace,“ konstatoval Čech. Upozornil také, že i z lékařské zprávy plyne, že mladíkovy problémy jsou spojeny s konzumací alkoholu, proto je v pořádku, že ho soud zavázal k zákazu jeho konzumace.

Reklama

Výběr článků

Načítám