Hlavní obsah

Dva muži opustili koupaliště Džbán bez třetího, potápěči jej pak vylovili mrtvého

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva ukrajinsky hovořící muži ve věku 51 a 53 let, kteří se v neděli vypravili společně s šestapadesátiletým mužem na pražské koupaliště Džbán, jsou podezřelí z trestného činu neposkytnutí pomoci. Koupaliště totiž vědomě opustili bez třetího společníka. Policii přitom o případu informoval teprve personál ubytovny, kde muži bydleli.

Článek

„V neděli kolem osmnácté hodiny si vyšla trojice mužů vykoupat se na koupaliště Džbán. Do vody vešli všichni tři, z vody však pouze dva. Byť si oba ukrajinsky hovořící muži tuto skutečnost uvědomovali, i tak se oblékli a odjeli na ubytovnu v Praze 10,“ sdělil policejní mluvčí Tomáš Hulan. Dodal, že muži o události informovali personál ubytovacího zařízení, ve kterém bydleli, a ti okamžitě kontaktovali policii.

„Na základě tohoto oznámení vyjely ke zmiňovanému koupališti policejní hlídky k pátrání po třetím muži. Vzhledem k okolnostem nebylo možné využít k pátrání policejních potápěčů, či vrtulníku,“ řekl Hulan.

Policisté pokračovali v pátrání druhý den od brzkého rána. Kolem dvacáté hodiny policejní potápěči nalezli tělo utonulého muže.

"V rámci prošetřování nařídili kriminalisté zdravotně bezpečnostní pitvu, jejíž výsledky budou stěžejní pro další vývoj prošetřování. Na základě dosud známých skutečností oba muže policisté zadrželi, a ti jsou v tuto chvíli podezřelí z trestného činu neposkytnutí pomoci," uvedl mluvčí.

V případě odsouzení hrozí mužům odnětí svobody až do výše dvou let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám