Hlavní obsah

Dva mladíci nabízeli na internetu mobily a notebooky. Podvedli 57 lidí

Domažlice

Domažličtí kriminalisté obvinili dva mladé muže z podvodu, jehož se dopustili na nejméně 57 lidech. Na internetu dvojice prodávala telefony, notebooky nebo herní konzole. Zákazníkům ale nic neposlala a vylákala z nich více než 300 tisíc korun.

Foto: Envato Elements

Ilustrační foto

Článek

Podle krajské policejní mluvčí Dagmar Brožové je mladíkům 20 a 21 let. Společně inzerovali na českém webu. „Na jejich nabídku reagovalo nejméně sedmapadesát lidí. Ti pak na základě domluvy zasílali peníze na určené bankovní účty a čekali na objednané zboží,“ popsala Brožová.

Mobilních telefonů, většinou značky iPhone, herních konzolí Playstation, hodinek Apple Watch či notebooků se ale nedočkali. „Muži sice zákazníkům posílali doklady o nákupu elektroniky, ale šlo o falešné faktury. Ani v jednom případu zboží neposlali, peníze si nechali a přestali s lidmi komunikovat,“ pokračovala.

Celková způsobená škoda byla vyčíslena na 336 tisíc korun. „K tomu se pokusili vylákat ještě šestačtyřicet tisíc,“ doplnila mluvčí.

Během vyšetřování domažličtí kriminalisté zjistili, že jednadvacetiletého podvodníka už za podobnou trestnou činnost odsoudil Okresní soud v Českých Budějovicích a také Městský soud v Brně. Dostal podmínku na čtyři roky. I jeho komplic odešel od soudu v Ústí nad Labem s roční podmínkou, byť za jinou trestnou činnost.

Obvinění jsou stíháni na svobodě. Za podvod jim hrozí, že ve vězení stráví až pět let.

Asociace tuzemských cestovních kanceláří upozorňují na podvodné prodeje zájezdů

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám