Hlavní obsah

Dva dělníci z Vrchlabí zahynuli v sesuvu zeminy

ČTK, Jiří Bednář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRCHLABÍ

Tragédií skončilo v sobotu ráno provádění výkopových prací v autokempu ve Vrchlabí na Trutnovsku. Na tři dělníky ve výkopu se sesula zemina. Dva z nich zával nepřežili, třetího se podle informací operačního důstojníka podařilo vyprostit a nyní je v péči lékařů.

Foto: Radek Vlach

Z vystavených fotografií

Článek

Muž byl sanitkou převezen nejprve na chirurgickou ambulanci nemocnice ve Vrchlabí a poté letecky transportován do liberecké nemocnice. "Má zlomeninu pánve, což je zranění vážné, ale není v bezprostředním ohrožení života," informoval Právo šéflékař Krajské záchranné služby Hradec Králové Jiří Mašek.

Podle informací Práva byly oběti uvězněny pod vrstvou zeminy několik desítek minut a prakticky neměly šanci na záchranu. Zda byly zanedbány pracovní bezpečnostní předpisy, nyní zkoumají policisté.

Mluvčí východočeské policie Iva Marková upřesnila, že muži pracovali na kanalizačním výkopu, který byl hluboký zhruba 3,5 metru. "Zachráněný muž měl zavalenu dolní polovinu těla a podařilo se jej vyprostit poměrně rychle. Příčina neštěstí je v šetření a ve věci byla nařízena soudní pitva," sdělila.

Dělníci umírají v nezajištěných výkopech

Podobných tragédií se stalo v tomto roce v České republice několik. Například ve Svitavách v dubnu zahynuli dva mladí muži při pokládaní potrubí na stavbě obchodního domu. V hloubce zhruba 2,5 metru se na ně sesula zemina z nezajištěného výkopu.

V Roztokách u Prahy zemřel za podobných okolností v květnu při budování kanalizace stavební dělník, stejný osud potkal v červenci dělníka v Srnojedech na Pardubicku a koncem srpna čtyřiapadesátiletého muže v Boru u Plzně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám