Hlavní obsah

Dům na Karvinsku spolykaly plameny, rodina potřebovala psychologa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na tři miliony korun je předběžně vyčíslena škoda, kterou napáchal požár rodinného domu v Dolních Marklovicích na Karvinsku. Spolu s hasiči na místě zasahoval krizový intervent, který musel majitelům poskytovat psychologickou podporu.

Požár rodinného domu na KarvinskuVideo: HZS Moravskoslezského kraje

 
Článek

Požár vznikl ve středu odpoledne, na místo vyrazilo několik jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Po příjezdu byl dům již v plamenech.

„Z důvodu šíření požáru na střešní konstrukci bylo nutné vést zásah i pomocí výškové techniky,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová s tím, že hasiči zasahovali uvnitř domu.

Požár se podařilo lokalizovat během dvou hodin, další čtyři hodiny pak zabrala jeho likvidace, hasiči museli za pomocí trhacích háků postupně rozebrat celou střechu.

„Z důvodů zhoršení psychického stavu na místě se nacházejících majitelů domu povolal velitel zásahu na místo události interventa Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, školeného pro poskytování posttraumatické péče,“ dodala mluvčí.

Příčina vzniku požáru zatím není známa.

Rozsáhlý požár obchoďáku v Chomutově způsobil podle policie školák

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám