Hlavní obsah

Duchovní metodistů měl na faře obtěžovat ženy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Duchovní Evangelické církve metodistické obtěžoval a zneužíval věřící ženy. Na případ upozornil server Seznam Zprávy. Kromě fyzického zneužití nejmenovaný farář jiné člence církve posílal i zprávy se se­xuálním podtextem a s fotografiemi svého přirození.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Oznámení zneužívání šetří policie

Článek

„Obávám se, že dodnes si není vědom toho, jaká spoušť za ním zůstala,“ řekla pro Seznam Zprávy Ivana Procházková, nejvyšší představitelka metodistické církve v České republice. Duchovního, který ve farnosti působil teprve tři týdny, Procházková ihned z církve popustila. Jméno duchovního ale sdělit nechtěla kvůli ochraně jeho manželky a dětí. Případ také oznámila policii.

Zveřejnila fotku, pak ji našla na sexuálním webu

Krimi

„Ozvala se nám žena s tím, že se jí stalo s tímto farářem něco špatného. Šlo o fyzický kontakt. Nejdříve se s ní seznámil, pak ji pozval, že se s ní bude modlit. A když přišla, tak ji sexuálně zneužil,“ sdělil serveru Seznam Zprávy farář Milan Mrázek.

Tomu se ozvala i žena, které farář posílal zprávy se sexuálním podtextem a své intimní fotografie. Když Mrázek tuto skutečnost ohlásil Procházkové, členka církve nejvyšší představitelce poskytla onu konverzaci s farářem.

Další žena se navíc ozvala ve chvíli, kdy případ ve farnosti řešili na setkání s věřícími. „Se souhlasem oběti jsme předali věc k prošetření Policii ČR,“ uvedla Procházková.

Reklama

Výběr článků

Načítám