Hlavní obsah

Drogy za volantem pečovatelce už neprošly, dostala podmínku a nesmí řídit

Právo, pab
Plzeň

Už žádného slitování se nedočkala mladá ošetřovatelka z Plzeňska za řízení vozidla pod vlivem drog. Okresní soud Plzeň-jih ji v červenci potrestal půlroční podmínkou a na 18 měsíců jí zakázal usednout za volant. V minulosti jí soud podmíněně trestní stíhání zastavil s ohledem na její práci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Rozsudek je pravomocný. Čtyřiadvacetiletou Barboru R. policisté přistihli řídit zdrogovanou letos v dubnu během silniční kontroly mezi obcemi Lochousice a Ves Touškov.

V té době byla ve dvouleté zkušební době, kterou stanovil Krajský soud v Plzni poté, co za stejný prohřešek její trestní stíhání loni v březnu podmíněně zastavil, když přihlédl k tomu, že pečuje o mentálně postižené a ke své práci potřebuje řidičský průkaz.

Tím, že žena porušila zákon ve zkušební době, se tak původně zastavené trestní stíhání za ohrožení pod vlivem návykové látky znovu rozběhlo. Kromě toho měla žena na krku ještě další obvinění, a to za řízení pod vlivem pervitinu v Klatovech z letošního května.

Krajský soud byl loni k ženě shovívavý zejména kvůli její práci. V odůvodnění rozsudku zdůraznil, že potřebuje motorové vozidlo pro přepravu nemocných osob k lékaři tak, jak to stanovuje její pracovní zařazení. Vyzdvihl také, že si je obviněná vědoma problému s užíváním psychotropních látek a dobrovolně navštěvuje psychiatra.

Současné odsouzení znamená pro pečovatelku Centra sociálních služeb ve městě Stod v okrese Plzeň-jih definitivně ztrátu zaměstnání. „Už nebude mít čistý trestní rejstřík a tím nesplní jednu z podmínek přijetí do zaměstnaneckého poměru,“ upozornil ředitel centra Radomír Bednář.

Podle něho pracovala Barbora R. v centru nejprve jako dobrovolnice. „Osvědčila se a získala pracovní smlouvu,“ dodal Bednář.

Reklama

Výběr článků

Načítám