Hlavní obsah

Drogoví dealeři schovávali narkotika a plastickou trhavinu v domku u Příbora

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbor

Pervitin, heroin, marihuanu i půl kila plastické trhaviny našli kriminalisté v jednom domku nedaleko Příbora na Novojičínsku. V pronajatém objektu lapili i trojici dealerů, kteří drogy vyráběli a prodávali v celém Moravskoslezském kraji.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Skupinu tvořili dva muži a jedna žena. Policisté jim byli na stopě zhruba půl roku. Klec spadla v nočních hodinách 6. prosince zrovna ve chvíli, kdy muži vařili drogy.

„Máme dokázáno, že minimálně tři měsíce vyráběli v domku pervitin. Vyráběli ho z léků, které jsou volně k dostání mimo Českou republiku,“ popsal vyšetřovatel, který je součástí novojičínského policejního týmu TOXI. Podle něj se podařilo rozkrýt i síť odběratelů.

Při domovních prohlídkách zajištěno nejen funkční laboratorní zařízení pro výrobu drog, ale také výbušnina určena k trhacím pracím, rozbušky a střelivo. „Šlo o čtyři 125gramové balení výbušniny Harmonid AD. Předmětem šetření nyní je, pro jaké účely si ji pachatelé zajistili,“ uvedl novojičínský policejní mluvčí Petr Gřes.

Trojici už policisté obvinili z trestného činu nedovoleného ozbrojování a nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek. Za to jim hrozí pobyt ve vězení na dva až pět let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám