Hlavní obsah

Drama při požáru v Beskydech: Pro popálenou letěl vrtulník

Těžké popáleniny utrpěla v sobotu dopoledne pětadvacetiletá žena při požáru, který zachvátil chatu v obci Palkovice na Frýdecko-Místecku. Do nemocnice ji přepravil vrtulník. V chatě se v době požáru nacházeli tři lidé včetně kojence, který skončil také v nemocnici na pozorování.

Foto: HZS MSK, Bez zdroje

Při požáru utrpěla žena těžké popáleniny

Článek

Hasiči na místo vyrazili v osm hodin ráno. „Hasiči již při příjezdu na místo události viděli plameny šlehající z oken prvního nadzemního podlaží chaty. V dýchací technice, s termokamerou a dvěma vodními proudy vnikli hasiči do domu, kde okamžitě zahájili boj s ohněm, rovněž dva vodní proudy byly použity pro hašení z vnější strany domu,“ uvedla mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Samotný požár dostaly jednotky pod kontrolu během dvou hodin. Škoda je vyčíslena na dva miliony korun, příčina není jasná.

Foto: HZS MSK, Bez zdroje

Příčina požáru zatím není známa

Záchranáři na místě ošetřili pětadvacetiletou ženu, která stačila při požáru objekt opustit s dalšími dvěma lidmi. „Utrpěla však popáleniny II. stupně v oblasti trupu a dolní končetiny v rozsahu přibližně dvaceti procent tělního povrchu,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl s tím, že žena byla letecky transportována do ostravské fakultní nemocnice.

„Zasahující lékaři prohlédli také třítýdenního chlapečka, který nejevil známky zranění. Do nemocnice byl však přepraven k dalšímu vyšetření,“ dodal Humpl.

Na Opavsku hořela novostavba, škoda je za čtyři miliony

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám