Hlavní obsah

Dopravní kolaps u Brna, dálnici zavřela nehoda dvou kamionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nehoda dvou kamionů ve středu odpoledne uzavřela dálnici D2 na čtvrtém kilometru ve směru na Brno, tedy těsně před Brnem. Policie auta odkláněla na exitu 11 u Blučiny. Doprava v okolí města je velmi silná, kolona na půl hodiny byla v podvečer i na D1 ve směru od Prahy.

Foto: HZS Jihomoravského kraje

Nehoda kamionů na D2 před Brnem.

Článek

Řidič jednoho kamionu je podle mluvčí záchranářů Michaely Bothové lehce zraněný. Opakuje se tak úterní situace, kdy prakticky na stejném místě narazila dodávka do kamionu a dálnice byla neprůjezdná dvě a půl hodiny.

Ve středu policie zavřela dálnici v 15:40, provoz jedním pruhem byl obnoven po šesté hodině, problémy se očekávají až do deváté hodiny večer.

Motorkář zemřel na dálnici D1 po nárazu do svodidel

Krimi

Policisté se rozhodli pro odklon ve větší vzdálenosti od Brna, protože úterní situace byla komplikovaná a silnice na jih od Brna zaplnily kolony aut, řekl Chaloupka. Silnice u Blučiny u dálničního exitu je navíc částečně uzavřena a po mostě přes dálnici se jezdí kyvadlově.

Zatím není jasné, zda se časnějším odklonem u Hustopečí situace výrazně zlepší, protože řidiči dojedou do Brna i přes Židlochovice, Rajhrad a Vídeňskou ulici. Ta však bývá v Brně také ucpaná a v pravém pruhu stávají kamiony a další auta, která chtějí odbočit na dálnici D1.

Kolony i na D1

Dopravní situace na jihu Brna, kde se stýkají transevropské tahy, je dlouhodobě špatná. Další problémy s plynulostí dopravy vznikly loni, když začalo Ředitelství silnic a dálnic rozšiřovat dálnici D1 mezi 194. a 196. kilometrem na šest pruhů. Ve špičkách se tam tvoří kolony dlouhé mnoho kilometrů, což je i případ středečního odpoledne.

Ve čtvrtek mají školy prázdniny a mnoho lidí už dnes cestuje v souvislosti s nadcházejícími Velikonocemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám