Hlavní obsah

Dopadneš jako předchozí přítelkyně, vyhrožoval ženě odsouzený vrah

Novinky, mik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodonín

Policisté z Hodonína zahájili trestní stíhání dvaačtyřicetiletého muže, který vyhrožoval své partnerce zabitím. Jeho výhrůžky nelze brát na lehkou váhu. V minulosti totiž zavraždil svoji přítelkyni a za to si odpykal dvanáctiletý trest. Muž je obviněn i z jiných trestných činů. Informoval o tom mluvčí policie jihomoravského kraje Petr Zámečník.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Současná přítelkyně má proti obviněnému muži vypovídat u soudu. Násilník ženu kontaktoval telefonicky a požadoval po ní stažení trestného stíhání.

„Vyhrožoval jí, že dopadne jako jeho předchozí partnerka, kterou v minulosti zavraždil, a odseděl si za to dvanáct let. Protože současná partnerka a nepohodlná svědkyně znala jeho trestní minulost, tak z jeho vyhrožování pojala obavu o své zdraví a život a vše oznámila policistům,“ informoval Zámečník.

Policisté muže vypátrali a následně zadrželi. Poté poslali soudu návrh na jeho vzetí do vazby. Soud s žádostí souhlasil. Policie tak učinila, protože chtěla předejít možnému ovlivňování svědků. V horším případě měla strach z napadení ženy, které násilník vyhrožoval. Bývalý kriminálník čeká na soudní líčení ve vazební věznici.

Několikrát se vloupal do obydlí svých rodičů

„Kromě tohoto skutku je dále stíhán pro trestné činy porušování domovní svobody a krádež, kterých se dopustil v bytě svých rodičů. Když se do bytu nemohl dostat legální cestou, protože nebyl zván a nemá zde trvalé bydliště, vykopl dveře a vnikl dovnitř,“ řekl Zámečník.

V bytě rodičů zůstal i přes jejich odmítavé postoje. Jiný den se pomocí nelegálně získaného klíče dostal znovu do obydlí rodičů, kde následně hostil své přátele. Nevyhnul se ani krádežím. Rodičům ukradl dva notebooky, stolní počítač, mobilní telefon a zlatý řetízek. Celková částka odcizených věcí se vyšplhala na téměř 30 tisíc korun.

„Za své jednání a výše popsané trestné činy by tak v souhrnu mohl být odsouzen až na osm let odnětí svobody,“ řekl Zámečník.

Reklama

Výběr článků

Načítám