Hlavní obsah

Dopadli olomouckého střelce, poranil dvě děti

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Policisté v minulých dnech dopadli devatenáctiletého muže, který začátkem května postřelil ze vzduchovky dvě děti hrající si na sídlišti v Olomouci. Celostátně hledaného mladíka našli v Šumperku. Nejprve zapíral, ale nakonec se pod tíhou důkazů přiznal.

Foto: Josef Zajíc

Vítězná vánoční výzdoba pro rok 2015 - 2016.

Článek

"Při výslechu uvedl, že nechtěl nikomu ublížit a ani si toho příliš nepamatuje, protože byl údajně pod vlivem návykové látky. Vyšetřování je však teprve v začátku," řekla Právu ve čtvrtek olomoucká policejní mluvčí Marta Vlachová.

"Dopadený pachatel je klasická postava ze dna společnosti. Nikde nepracuje, živí se, jak se dá, konzumuje alkohol i další návykové látky a dopouští se drobné trestné činnosti," popsal policista, který je s případem obeznámen.

"Vzduchovku, kterou mladík po dětech střílel, odcizil při vloupání do několika chatek na Balcárkově ulici v Olomouci," poznamenala mluvčí.

Totožnost střelce nebyla neznámá

Mladík ze Zábřehu se v květnu po nějaký čas zdržoval s partou v jednom panelákovém bytě na sídlišti. Majitel bytu byl v té době za násilnou trestnou činnost ve vězení. Skupina často pod vlivem alkoholu tropila výtržnosti a obtěžovala místní obyvatele.

Dvanáctiletý Martin se nejprve domníval, že jej někdo trefil do břicha z pistole na kuličky. Rána však stále krvácela a rentgen v nemocnici ukázal, že má diabolku pod kůží. O hodinu později byla postřelena i osmiletá Aneta. Střelec ji trefil do nohy, když si hrála na hřišti s kamarádkou s kočárkem.

"Obě děti byly ošetřeny na traumatologii. Naštěstí utrpěly jen lehčí zranění. Zatímco dívka byla hned propuštěna, hoch u nás zůstal jeden den na pozorování," řekl Právu mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci Stanislav Kopečný.

Dopadený mladík už byl obviněn z trestných činů ublížení na zdraví, porušování domovní svobody, vloupání a výtržnictví. Hrozí mu až dva roky vězení. Byl podán návrh na jeho vzetí do vazby.

Reklama

Související články

Mladíci se bavili střelbou mezi děti

Otřesnou zábavu si vymysleli dva mladíci v Dobřanech na Plzeňsku. Dlouhou chvíli si začali krátit střelbou ze vzduchovky do skupiny hrajících si dětí....

Výběr článků

Načítám