Hlavní obsah

Dopadení se přiznali k rozčtvrcení a vaření oběti

Právo, ČTK, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté v pátek v Ústí nad Labem zadrželi dva homosexuální prostituty, kteří v únoru zavraždili homosexuální dvojici v bytě v ulici V Olšinách v Praze 10. "Vrazi těla rozčtvrtili, jedno vařili a pekli, aby se nedalo identifikovat," řekl ředitel pražské policejní správy František Snopek.

Foto: Aleš Plevka

Jedna z plně automatických linek ve firmě, u níž je lidská pracovní síla využita jen při vstupu a následném odebrání konečného výrobku.

Článek

Důvodem vražd, ke kterým se oba pachatelé, přiznali, bylo získání majetku mužů a zřejmě i jejich bytu, kde vrazi několik měsíců pobývali. Oba pachatelé byli obviněni z dvojnásobné vraždy a v pondělí putovali z cely předběžného zadržení do vazby.

Muži, kterým je 19 a 21 let, byli zatčeni v pátek v Ústí nad Labem, kde žili v bytě dalšího homosexuála, kterého se také chystali zavraždit. Společně s nimi byla zadržena i žena středního věku, která byla obviněna z neoznámení trestného činu.

Zahrabaná těla našli dělníci

Těla obětí Miloše Knorra a Štefana Kisse našel v červnu bagrista v ulici V Olšinách. "Bylo nám poněkud divné, že z jedné mrtvoly se nalezla pouze kostra, na druhé byly i zbytky tkání. Důvodem bylo to, že jeden ze zavražděných byl vařen a pečen v troubě. Tomu, že se jednalo o kanibalismus zatím nic nenasvědčuje," řekl šéf kriminalistů Josef Mareš. [celá zpráva]

"Na pachatelích se podepsalo prostředí, ve kterém vyrůstali. Prošli dětskými domovy, pohybovali se na ulici mezi narkomany a prostituty," vysvětlil Mareš a dodal, že policistům tak hrůzný zločin vyrazil dech. Oba mladí vrazi jsou podezřelí ještě z vloupání do jednoho bytu v Olšinách. Jeden z nich byl v minulosti trestán za drobné krádeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám