Hlavní obsah

Do Prahy dorazily stovky ostravských fanoušků

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Po železnici i po silnicích dorazily po poledni do Prahy stovky příznivců fotbalového klubu Baník Ostrava. Ve 14.30 hodin na Letné začne ostře sledovaný zápas Sparta - Baník a očekává se příjezd až dvou tisícovek fandů z Ostravska. Osm set jich za silné policejní asistence vystoupilo z vlaku na nádraží v Dejvicích.

Článek

Policejní těžkooděnci skandující dav fanoušků odvedli přímo na stadion. Cestou ani během zápasu nebyly hlášeny žádné incidenty, u kterých by policie musela zasahovat.

České dráhy vypravily pro fotbalové nadšence zvláštní vlak, který se v sobotu ráno na ostravském hlavním nádraží a o pár kilometrů dále ve stanice Ostrava-Svinov zcela zaplnil zhruba tisícovkou bujarých příznivců. Mnoho z nich se vydatně alkoholově posílilo už v noci ve proslulé Stodolní ulici.

Asi stovka rozkurážených fanoušků se ve dvě hodiny v noci přesunula na svinovské nádraží, kde bez jízdenky nastoupila do obyčejného rychlíku. "Průvodčí odmítala s fanoušky odjet a ti se chtěli rvát. Bylo to docela dramatické. Nakonec si koupili skupinovou jízdenku a vzrušení postupně opadlo," poznamenal jeden z policistů.

Opilí už na nádraží

Před sedmou hodinou ranní se na hlavním nádraží tísnily stovky fanoušků, kteří rychle vykoupily pivní zásoby ze všech bufetů. Mladí lidé oblečeni do klubových modrobílých barev zpívali chorály, nechyběla ani baníkovská hymna. Občas vyletěla láhev a někteří se už nemohli udržet na nohou.

"To už nemá s fotbalem nic společného, Praha se má na co těšit," poznamenal 63letý muž z Ostravy, kterému vadilo, že zvláštní fotbalový vlak přijel sice na jinou kolej, ale na stejné nástupiště jako normální rychlík do Brna. "Museli jsme se mezi těmi opilými výrostky proplétat. Nebylo to nic příjemného."

Vlakem cestují i policisté-těžkooděnci, kteří by při prvních náznacích problémů okamžitě zasáhli. Navíc jsou na policejních stanicích podél trasy připraveny posily. Vlak dorazí na konečnou stanici v Praze-Dejvicích po půl jedné odpoledne. Policisté ale také monitorují dálnici D1, protože na fotbal vyrazily další stovky fandů autem.

Reklama

Výběr článků

Načítám