Hlavní obsah

Do firmy v Hostivici přišla obálka s nápisem „antrax“, obsah zkoumají chemici

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do jedné z firem v Hostivici v okrese Praha-západ dorazila v pondělí odpoledne obálka s nápisem „antrax”. Všichni tři zaměstnanci, kteří se zásilkou přišli do styku, museli preventivně projít dekontaminací. Obsah obálky zkoumají hasičští chemici.

BEZ KOMENTÁŘE: Podezřelou obálku v hostivické zajistili hasičiVideo: Novinky

 
Článek

Do Hostivice vyjeli v pondělí odpoledne středočeští profesionální hasiči společně s policisty. Do jedné z firem tam, pravděpodobně poštou, dorazila obálka s nápisem „antrax”.

Hasiči trojici zaměstnanců firmy, kteří přišli se zásilkou do styku, dekontaminovali. Obálku pak zajistila dvojice hasičů v protichemických oblecích. Na místě si ji pak k dalšímu zkoumání převzali hasiči z Chemické laboratoře Kamenice.

„Ze zkušeností víme, že se v drtivé většině případů nález takovéto nebezpečné látky nepotvrdí. Hasiči však musí vždy postupovat obezřetně a nesmějí nic podcenit. Proto pracovali v protichemických oblecích a zaměstnance firmy i sebe nakonec dekontaminovali,” uvedl mluvčí hasičů Petr Svoboda.

Případem se už zabývají kriminalisté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám