Hlavní obsah

Do budovy Městského úřadu v Jindřichově Hradci někdo hodil zápalnou láhev

Právo, Pavel Orholz

Policisté hledají žháře, který ve středu po 13. hodině hodil láhev se zapálenou hořlavou látkou do budovy Městského úřadu v Jindřichově Hradci. Naštěstí se nikomu nic nestalo a malý požár ve vstupní chodbě zlikvidovali hasiči. Na místo před úřad přijel pachatel pravděpodobně na kole.

Foto: Policie ČR

Muž přijel k úřadu pravděpodobně na jízdním kole a zachytila ho kamera.

Článek

Podobně už předtím neznámý útočník řádil i v budově územní policie ve stejném městě v sobotu. Právo o tom informoval mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner.

„Útočník hodil do budovy láhev po třinácté hodině. Naštěstí nikoho nezranil,“ konstatoval mluvčí s tím, že v předchozím sobotním případě láhev hozená zřejmě pachatelem nehořela.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Matzner potvrdil, že oba případy spolu mohou souviset. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že muž přijel pravděpodobně před úřad na kole.

Foto: Policie ČR

Požár způsobil naštěstí jen malé škody.

Podle popisu měří 175 až 180 centimetrů, je štíhlé až střední postavy a vypadá na 25 až 30 let. Má černé vousy a byl oblečený do černé mikiny s kapucí, dlouhých kalhot šedé barvy, u sebe měl batoh černé barvy s červeným vrškem.

Policisté žádají širokou veřejnost o pomoc při pátrání po možném pachateli. Kdo si všiml osoby pachatele či něčeho podezřelého nebo mohl spatřit pachatele před útokem na budovu městského úřadu a policie nebo ho zahlédnout na útěku, ať ihned kontaktuje policisty na lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám