Hlavní obsah

Do aut jsem fanda, vymlouval se zloděj závodní fabie

– ZLÍN
Novinky, Martina Žáčková

Zloděj závodní Škody Fabie, se kterou odjel v neděli z parkoviště po Barum Rallye ve Zlíně, se přiznal k dalším dvěma krádežím. Svůj nedělní kousek vysvětlil tím, že mu byla zima a neměl peníze, proto si sedl do fabie.

Článek

"Závodní vozy vyžadují specifický způsob startování. Protože je ale podle svých slov velkým fanouškem motorismu, nebyl to pro něj problém," uvedl mluvčí zlínské policie Ivo Mitáček.

Dvaatřicetiletý muž ze Zubří na Vsetínsku se také hájil tím, že se o vůz řádně staral a nijak ho nepoškodil. "Ve voze prý dokonce kontroloval kapaliny, zjistil poškození světla a špatné seřízení tlumičů, dolil olej a asi pět litrů benzínu," podotkl mluvčí.

Auto na leasing prodal překupníkovi

Zadržený muž se nicméně přiznal také k tomu, že v polovině srpna fingoval krádež Škody Octavie, kterou měl na leasing. Odcizení oznámil na policii, ale mezitím za ni na Slovensku od překupníka inkasoval tři tisíce dolarů. O den později ukradl z autoservisu v Hrobicích Volkswagen Golf a další pneumatiky.

"Muž na základě našich důkazu doznal, že obě vozidla dopravil na Slovensko. Byl obviněn z trestných činů zpronevěry, poškozování cizích práv a krádeže, za což mu vzhledem k výši způsobené škody hrozí až osm let vězení," dodal Mitáček.

Celkem způsobil škodu za téměř dva milióny korun.

Reklama

Související články

Zloděj ukradl na Barum rallye vítězné auto

Místo oslav zůstaly v neděli vítězné dvojici kategorie A5 letošní Barum rallye jen oči pro pláč. Po skončení rychlostních zkoušek totiž neznámý muž ukradl...

Ukradenou závodní fabii zaparkoval ve křoví

Závodní Škoda Fabie ukradená po Barum rallye ve Zlíně je konečně na světě. Policie ji našla v úterý ráno schovanou v křoví na Vsetínsku, nedaleko místa...

Výběr článků

Načítám