Hlavní obsah

DNA usvědčila pachatele ze série znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘEROV

Policisté odhalili pachatele série znásilnění na Přerovsku. Jednatřicetiletého muže bezpečně usvědčuje v celkem pěti případech, které se udály v posledních třech letech, analýza DNA. Násilník si nevybíral pouze ženy, jeho obětí se letos v květnu stal teprve jedenáctiletý chlapec, kterého donutil k orálnímu sexu.

Foto: Miroslav Volf

Poháry, o které se bojovalo ve finálových závodech.

Článek

"Muž byl zadržen už koncem května kvůli trojnásobnému znásilnění. Kvůli dalšímu vyšetřování, ze kterého vyplynuly další dva trestné činy, jsme tehdy případ nezveřejňovali," vysvětlila mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Agresivita stoupala

Policie během vyšetřování zjistila, že muž se měl prvního skutku dopustit v lednu roku 2000, kdy srazil dnes 50letou ženu ze silnice do příkopu a znásilnil ji.

O rok a půl později přepadl podle mluvčí druhou oběť. "V přerovském parku na náměstí Svobody přistoupil zezadu k 31leté ženě, uchopil ji za krk a zatlačil mezi keře, kde ji přinutil k orálnímu sexu," pokračovala Bednarčíková.

Stejně jako předchozí oběti také třetí ženu napadl v noci. Tentokrát ale byla jeho agresivita větší, protože 21letou dívku začal škrtit. Hrozil jí, že nepovolí pokud se mu nepoddá. "Dívku donutil sát pohlavní úd v ústech až do výronu semen," řekla dál mluvčí.

Podobnou hrůzu si prožila v srpnu loňského roku také další 31letá žena. Té se podařilo utéct ještě předtím, než na ni vykonal soulož.

Zneužité dítě

"K zatím nejzvrhlejšímu činu patří pohlavní zneužití 11letého chlapce z Přerova, kterého počátkem letošního května vylákal do dřevěné boudy u kolejiště Českých drah," dodala mluvčí. [celá zpráva]

Podezřelý muž je nyní ve vazbě. Policie pokračuje ve vyšetřování a prověřuje další dosud neobjasněné případy, které by mohl mít na svědomí.

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám